uitnodiging walkersNa een lange periode van aftasten is het er dan toch van gekomen. Natuurlijk was het lange afstand wandelen al mijn grote hobby maar door allerlei omstandigheden kwam het er toch op neer dat ik steeds vaker alleen op pad ging. Het sociale contact ontbrak. Natuurlijk ook omdat ik ouder word en veel collega’s uitvielen door allerlei beperkingen. Naast het wandelen zal ook het sociale aspect van belang zijn.

In de afgelopen maanden heb ik met veel anderen overleg gevoerd. Ik wilde de wandelgroep een naam geven. Er moest een vaste wandel dag komen en de vraag was: met welke frequentie. Welke dag van de week? Welke afstand kwam er voor in aanmerking. Hoe wilde ik de organisatie hebben. Ook wilde ik deelnemers betrekken bij het uitzetten van de routes.

Tip: voor wandelschoenen (Salomon, LOWA en Tecnica): mijnten.nl in Achterveld.

Wel, de naam is geworden: de Walker. Geen aparte betekenis maar die vond ik gewoon leuk.
Na veel wikken en wegen is de vaste wandel dag de donderdag geworden en wel om de 14 dagen.
De afstand die ik wil gaan lopen ligt tussen de 20 en 25 kilometer. Het minimum en het maximum. Alleen goed geoefende wandelaars kunnen meedoen. Het tempo zal zo rond de 5 kilometer per uur zijn.

Om niet alleen maar steeds zelf de routes uit te moeten zetten vraag ik aan de deelnemers om ook bij toerbeurt zelf een route te maken. Hij of zij heeft zelf vast in de buurt een mooie route. Bovendien komen we zo op heel verschillende plaatsen in de provincie. Er ligt wel een cirkel van maximaal 20 kilometer vanuit Woudenberg waar binnen de route kan starten. Er hoeft zo ook weinig gereisd te worden.
Deelnemers die zelf moeite hebben om een route samen te stellen help ik op weg.

Een bijzonder aspect is de Corona epidemie. Grote groepen zijn verboden en daarom ga ik heel selectief te werk. We gaan in duo’s lopen die 1 ½ meter onderling bewaren. Tussen de duo’s houden we 10 meter aan.

Ik ga een email bestand aanleggen van de liefhebbers. Enkele dagen vóór de betreffende donderdag stuur ik een uitnodiging met het verzoek om op te willen geven.

Het is lastig om een start te maken met een groep die nog niet is samengesteld.
Ik ben daarom maar op een bescheiden manier gestart.

Meer informatie, en/of aanmelden: mail@v-d-worp.info of 06 22 52 73 76

-januari 2021-