Hieronder vind je de tuin aan de Paulus Potterlaan zoals die vroeger was. 

In de loop van de jaren ben ik me steeds meer bewust geworden dat we met z’n allen meer en beter voor onze natuur moeten zorgen. De ecologische systemen moeten steeds meer de overhand krijgen. Meer stenen er uit en meer bloemen, planten en bomen erin.

Eerst nog even kijken hoe het vroeger was. De foto’s zijn vanuit de huiskamer gemaakt.  

 

In het jaar 2019 ben ik gestart om onze tuin om te zetten in een vlindertuin.

Hieronder enkele foto’s die door mijn kleindochters via de drone van hun vader zijn gemaakt.

Om een goede start te kunnen maken heb ik een deskundige ingeschakeld die een mooi ontwerp heeft gemaakt. In de tuin wordt het gras nu gebruikt als loop route. Gras geeft rust.

Het aantal bloemperken is uitgebreid van 3 naar circa 10.  

 

In de bloemperken allemaal bloemen en planten die goed zijn voor vlinders, bijen, hommels en andere insecten. Het bio gebeuren moet weer de overhand gaan krijgen. Een aantal grotere bomen en struiken zullen het geheel complementeren.

 

Heel veel heb ik zelf gedaan omdat de hovenier geen tijd had. Dit pad heb ik wel door hem aan laten leggen. Het was nog een hele klus om vanuit de tekeningen naar een goede uitvoering te komen. De touwtjes gaven de goede plekken van de perken aan. Ik heb er van genoten.

In september aanstaande (2020) ga ik de bestaande planten verpoten. Nagenoeg krijgen ze allemaal een mooie plek in de perken.