De Walker

Het lange afstand wandelen was altijd al mijn grote hobby maar naast het “alleen” wandelen ontstond de behoefte om dat samen met anderen te doen. Het sociale contact is, zeker op oudere leeftijd, erg belangrijk.

De Walkers lopen op de donderdag om de 2 weken ongeveer 25 kilometer. Alleen geoefenden wandelaars kunnen meedoen. Deelnemers zullen bij toerbeurt de route uitzetten zodat we op verschillende plaatsen in de provincie kunnen wandelen. Maximaal 20 kilometer vanuit Woudenberg.

De wandelgroep is geen vereniging. Enkele dagen vóór de betreffende donderdag verstuur ik een uitnodiging. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Teneinde toch wat structuur aan te brengen hebben we enkele spelregels opgesteld die je elders op de site kunt vinden.

Ik hoop je spoedig een keer te mogen verwelkomen.

Jacob van der Worp.

Meer informatie, en/of aanmelden:
mail@v-d-worp.info of 06 22 52 73 76

De Spelregels

Om het wandelen in goede banen te kunnen leiden hebben we enkele spelregels met elkaar afgesproken.

 1. Elke donderdag om de 14 dagen houden we een wandeltocht.
 2. De vertrektijd is 09.30 uur. Iedereen zal om 09.25 uur aanwezig zijn: begroeten, de route planner kan haar/zijn woordje doen.
 3. De routeplanner heeft de leiding op die dag. Zij/hij wijst ons de weg en bepaalt de rustpauzes.
 4. Iedereen die 4 maal meegelopen heeft zal daarna zelf ook een route uitzetten. Bij de huidige bezetting zal iedereen ongeveer één maal in de 2 á 3 maanden aan de beurt zijn. Jacob zal het overzicht bewaken.
 5. Iedereen die 5 maal meegelopen heeft zal daarna zelf ook een route uitzetten. Bij de huidige bezetting zal iedereen ongeveer één maal in de 3 á 4 maanden aan de beurt zijn. Jacob zal het overzicht bewaken.
 6. We wandelen elke donderdag ongeveer 23 km.
 7. We houden 2 rustpauzes. De eerste rust (koffie pauze) is na circa 8 km of 1 ½ uur wandelen. De tweede rust (lunch) ligt op 16 km. Voor elke pauze nemen we ongeveer een kwartier.
 8. Iedereen neemt van huis drinken en een lunch pakketje mee dat we in de natuur gebruiken.
 9. We lopen altijd links van de weg. Niet alleen op de provinciale wegen maar ook op de wandel- en fietspaden.
 10. Bij zeer slecht weer bepaalt Jacob in samenspraak met de routeplanner over het mogelijk afgelasten. Hij geeft dat tijdig aan de walkers door.

   

 

Laatste nieuwsberichten
 • 28 november test
  hier ga ik dadelijk een tekst inbrengen en een foto ophalen.
 • 11 augustus: Jufferspad
  Het is vandaag opnieuw een bijzondere wandeling geworden. Kees Altena had de tocht bedacht. Hij wilde het Jufferpad gaan lopen en uitbreiden met het Breeschoterpad. Er was een groot probleem. De hitte zou zo rond de 35 graden komen te liggen. Na veel overleg is besloten om een uur eerder te starten. Dus niet om 09.30 maar 08.30 uur. Bovendien zouden we nog bekijken of er liefhebbers zouden zijn om na het Jufferpad (16 km) ook nog het Breeschoterpad (6 km) te lopen. Onze wandeling: St...
 • 28 juli: Dashorsterpad
  Het is vandaag opnieuw een bijzondere wandeling geworden. Enkele dagen geleden ontving ik het bericht dat degene die de tocht uit zou zetten, verhinderd was. Ik heb zelf maar het initiatief genomen voor een pad hier in de buurt. Onze wandeling: De basis was het Dashosterpad. Inclusief de heen en terug route: 21 km. Bij mij thuis vandaan eerst door Zeeland. Daarna het Dashosterpad (Klompenpad) om vervolgens te eindigen via Hoevelaar. Zeeland en Hoevelaar zijn 2 nieuwe wijken in Woudenberg. He
 • 14 juli: Dashorsterpad
  Het is vandaag een bijzondere wandeling geworden. De basis was het Dashosterpad. Inclusief de heen en terug route: 17 km. Het voorbereiden kostte me niet veel tijd. Start: bij mij thuis aan de Paulus Potterlaan 44 in Woudenberg. We waren vandaag met 4 Walkers. Onze wandeling: vanaf de tart, via de Stationsweg naar het startpunt bij hotel Schimmel. Prachtig weer. De volgende wandeling zal op donderdag 28 juli 2022 zijn. Enkele dagen ervoor stuur ik nog een uitnodiging waarna je ...
 • 30 juni: Leersum en Amerongen
  Els Cillissen heeft vandaag de route uitgezet. Start: op het parkeerterrein van restaurant Darthuizen in Leersum. We waren vandaag met 6 Walkers. Onze wandeling: eerst vanaf Leersum door de Uiterwaarden van Rijn en Lek naar Amerongen. Vervolgens om Amerongen heen en via het Utrechts Landschap weer terug naar Leersum. Het weer: mooi. De gelopen afstand: 19 kilometer. Maar het waren dan ook stevige wandelingen over heuvelachtig gebied door het Utrechts Landschap bij Amerongen. Weet je wat...